SEO i 2022

Der er en famøs sætning, der lyder i retning af, at det bedste sted at begrave et lig, er på side 2 på Google. Når man googler noget, så kigger man nemlig kun på de første få hjemmesider der popper op, og hvis man ikke finder det man har behov for, så giver man op.

Hvis man derfor har en virksomhed man gerne vil have op til tops på side 1 på Google, så er det enormt nødvendigt at man bruger de rigtige buzz-ord og tekster til at blive i tops. Det kan dog være rigtig svært selv at gennemskue, og man kan derfor med fordel hyre et firma til at gøre det for en. Hvis man eksempelvis bor i Horsens, kan man hyre et firma der laver SEO Horsens.

Hvad er SEO?

SEO står for search engine optimization, som helt konkret betyder søgemaskine optimering. Det er, præcis som navnet siger, et arbejde der består af at optimere en hjemmeside, som søgemaskiner (som eksempelvis Google) kigger på, når de skal beslutte ranglisten på hjemmesider. Det hele kan derfor koges ned til både det indhold du har på din hjemmeside, men også de ord der går igen, hvor ofte hjemmesiden er besøgt og meget andet. Jo mere relevant din hjemmeside er i forhold til de ord folk søger på, des højere vil den ligge på ranglisten.

Kan jeg ikke bare gøre det selv?

Det kan du formentlig godt. Problemet er bare, at de fleste andre virksomheder hyrer firmaer til at gøre det for dem, og de professionelle ved præcis hvad der virker. Du er derfor op imod et kæmpe marked, som formentlig, ved brug af professionelle, klarer det bedre end din hjemmeside. En god hjemmeside, der popper højt op i søgemaskiner, er hvad der får nye kunder til at benytte din virksomhed.

Men virker det overhovedet?

Ja! Som sagt, så jo længere op du er på en søgemaskines resultater, des bedre for din virksomhed. Der findes efterhånden også mange firmaer, der specialiserer sig i at skrive tekster der har skjult SEO i sig. Derfor kan andre virksomheder være synlige enormt mange steder på internettet, uden at du overhovedet tænker over det. Du har derfor brug for, at der er nogen professionelle, der ligger en strategi for dig, så du kan være præcis lige så snedig som alle andre firmaer. Jo flere gange din virksomhed er nævnt online, des flere kunder!