Hvad er linkbuilding og hvordan kan du lave linkbuilding?

I denne artikel kan du læse mere om hvad linkbuilding er og hvordan du kan lave linkbuilding for din hjemmeside. Linkbuilding er enormt vigtigt for din hjemmeside, uanset om du gerne vil gøre det selv eller købe dig til at gøre det.

Har du fået lavet en professionel hjemmeside? Hvis du har fået lavet en god billig hjemmeside, så er der meget arbejde at lave efterfølgende for at optimere sin hjemmeside til at blive så synlig som muligt på de forskellige søgemaskiner.

 

Hvad er linkbuilding?

 

Linkbuilding er en vigtig SEO-taktik, som i bund og grund handler om at skabe en god intern linkstruktur, have udgående links og vigtigst af alt at få eksterne links til at pege mod dit website. Linkbuilding har hos nogle et dårligt ry for at være en lyssky teknik, og gør man det forkert kan det også være tilfældet, men gør du det rigtigt, så er det helt ordenligt og meget effektiv metode der bygger på evner og kreativitet.

 

Så hvorfor er linkbuilding vigtigt?

 

Søgemaskiner bruger links til at finde frem til din hjemmeside og finde ud af hvad hjemmesidens indhold er. Derefter vurderer søgemaskinen kvaliteten af din hjemmeside, samt hjemmesidens autoritet. Du kan for at forstå det lidt nemmere sammenligne et link som et bevis på, at en anden hjemmeside anbefaler din hjemmeside og derfor giver eksterne links autoritet til din hjemmeside. Hvor meget autoritet et link giver afhænger dog meget af hvilken hjemmeside linket kommer fra. Hvis din hjemmeside får et indgående link fra en hjemmeside fra en hjemmeside med en høj autoritet, så har det en enormt positiv effekt på din hjemmeside. Kommer det fra en dårlig hjemmeside, så vil det ikke have nogen effekt overhovedet. Derudover vil en hjemmeside med høj autoritet også ofte have mange besøgende og derfor kan et link fra den hjemmeside også medføre mange nye besøgende til din hjemmeside.

 

Så hvordan finder du linkmuligheder?

 

Der er mange forskellige måder du kan finde linkmuligheder på. Nedenunder kan du se 11 måder måder, som du kan søge mere om, hvis du vil til at i gang med linkbuilding.

 

 1. PBNs og Splogs
 2. Linkkataloger
 3. Kunder
 4. Leverandører og samarbejdspartnere
 5. Medlemsskaber
 6. Kommentarer i forums
 7. Kommentarer i gæstebøger eller på en blog
 8. Lav gæsteindlæg på andre hjemmesider
 9. Digital PR
 10. Reklamer på forskellige medier
 11. Influencers og sponsorater